VOLLE MAAN IN STIER, EEN POSITIEVE NIEUWE RICHTING!

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in Stier en recht tegenover de Maan staat de Zon in Schorpioen. Een Volle Maan daagt je uit om een balans te zoeken tussen de eigenschappen van twee tegengestelde astrologische tekens. En kan voor veel innerlijke conflicten zorgen, je kunt voor belangrijke keuzes komen te staan.

Je kunt de dagen rond de Volle Maan veel last hebben van onrustig slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. Ook van het keelgebied, horende bij Stier, kan je last hebben als emoties niet worden geuit. Daarnaast is de Zonsverduistering, die plaatsvindt tijdens de Nieuwe Maan in Steenbok op 26 december, 2e kerstdag, nu al voelbaar. Dit zal een keerpunt aankondigen in ons leven. Dan wordt meer duidelijk waar jij een verandering wilt. En kan je wat pessimistisch maken. Maar alle beslissingen die je gaat maken, zal je uiteindelijk een nieuwe positieve richting in sturen, waardoor je je ook weer hoopvol kunt voelen over jouw toekomst. In de datum zit nl. 2x het getal 3, dat betrekking heeft op de geluksplaneet Jupiter.

DE STIER EN DE SCHORPIOEN
De Stier doet graag alles op een rustig tempo, maakt geen overhaaste beslissingen, want de Stier houdt niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn belangrijk voor de Stier. Dat geeft hem/haar zekerheid en veiligheid. De Stier is een aards teken; nuchter en praktisch en staat graag met beide benen op de grond. Doorgaans is de Stier rustig en geduldig, maar als zijn geduld op is, kan hij ontploffen en zijn boosheid kan zelfs verwoestend zijn. Daarnaast is hij soms koppig, vasthoudend aan wat conservatieve overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan wil je het liefst vasthouden aan wat je bezit en kan je maar moeilijk (financiële) zekerheid loslaten en veranderingen doorvoeren.

Recht tegenover de Maan staat de Zon in Schorpioen. De Schorpioen is heel gevoelig en ervaart vaak intense emoties, die hij/zij maar moeilijk kan uiten. Om deze gevoeligheid te beschermen, als zijn gevoelens gekwetst zijn of zijn bestaansrecht bedreigd wordt, kan hij/zij zichzelf willen verdedigen. Dit kan hij doen door van zich af te bijten of met boosheid te reageren. En om zijn gevoel van veiligheid te garanderen, kan de Schorpioen controle willen houden over zijn omgeving en zelfs macht en manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Daaronder schuilt vaak een diepe angst. Door je kwetsbaar op te stellen, kan je jouw diepste angsten onder ogen zien en controle los gaan laten. Zowel de Stier als de Schorpioen kan snel jaloers zijn.

DE VOLLE MAAN-UITWERKING
Je kunt je verzetten tegen alle veranderingen die je te wachten staan, want door de Stier-invloed kan je koppig willen vasthouden aan het oude. En kan je bang zijn om jouw (financiële) zekerheid te verliezen. Maar door de transformerende werking van de Schorpioen en van Pluto, die een mooi aspect maakt met de Volle Maan, kan je ervaren dat je hier geen controle meer op hebt.Pluto zet nl omwentelingen in gang. Het hebben van zekerheid is een illusie. En je kunt je beseffen dat je je beter kunt overgeven aan de stroom des levens.

MERCURIUS – NEPTUNUS
De Volle Maan wordt verder sterk beïnvloed door Mercurius, de planeet van denken, communicatie en handel, die dicht bij de Zon staat in Schorpioen. Mercurius loopt nu retrograde en geeft een periode van introspectie aan. Je kunt veel terugdenken aan het verleden, diep in jouw onderbewustzijn willen graven, maar dat ook voor jezelf houden, want de Schorpioen uit zich moeilijk. Neptunus kan je daarbij helpen en je kunt mystieke ervaringen hebben, dagdromen en ingevingen krijgen, die jou kunnen helpen om snelle verbanden te leggen tussen wat er in jouw uiterlijke wereld gebeurt en de blokkades, die er in jouw onderbewustzijn naar de oppervlakte willen komen. De oorzaak van diepe verborgen gevoelens zoals bindings- en verlatingsangst, wraakgevoelens, jaloezie, vluchtgedrag, intens verdriet, frustraties, angst en eenzaamheid kan nu duidelijk worden. Meditatie, een astrologe of medium kunnen jou hierbij meer inzicht geven.
Ook kunnen er veel creatieve ideeën ontstaan, zoals bv. het maken van kunst of muziek en waarbij jij jouw ervaringen kunt delen. En die voor financiële zekerheid kunnen zorgen.

ONTMASKERING
Ook maakt de Maan een mooi aspect met de Zwarte Maan Lilith, die jouw schaduwkant aangeeft. Schaduwkanten van jou of anderen kunnen duidelijk worden. En ook staat de Zwarte Maan-Lilith symbool voor de verleidster. Het kan zijn dat er een derde persoon tussen jou en een ander in staat, die opzoek is naar financiële en materiële zekerheid. En hiervoor haar/zijn charmes, seksualiteit, zwarte magie, manipulatie en/of chantage gebruikt om zijn/haar zin te krijgen. Misschien doorzie jij haar bedoelingen. En kunnen hierdoor verborgen plannen en schaduwkanten aan het licht komen. De Stier heeft veel geduld, maar wanneer de maat vol is, kan je de ander willen beschermen. En de verborgen drijfveren van deze derde persoon kenbaar maken en daarmee de derde persoon ontmaskeren. Jouw intuïtie kan sterk zijn.
Maar ook spirituele leraren of regeringsleiders, die misleiden of macht gebruiken kunnen door de mand vallen.

HET GETAL 3
Door het getal 3, behorende bij de geluksplaneet Jupiter, kan je ondanks alle veranderingen die je aan het doormaken bent, toch hoopvol en optimistisch zijn. Want alle veranderingen en transformaties gaan uiteindelijk ten goede keren. Je kunt angsten loslaten, doordat nieuwe fase waar je ingaat je toch een financiële zekerheid kan geven. Denk bijv. aan een scheiding waarin je alimentatie krijgt of het overlijden van een familielid, die jou een erfenis nalaat. De verkoop van een huis. Dit kan er tevens voor zorgen dat je je minder zorgen hoeft te maken over jouw financiële situatie. Zo kun je de financiën hebben om een nieuw project te starten, een nieuw huis (af) te bouwen, een opleiding te gaan doen of een reis te gaan maken. Het loslaten van het oude kan aanvoelen als een nieuwe fase in jouw leven.

MARS RECHT TEGENOVER ERIS
Mars, als oorlogsplaneet, die recht tegenover de tweespalt veroorzakende planeet Eris staat, kan aangeven, dat er veel boosheid over onrechtvaardigheid een uitweg wil vinden. Er zal dan ook wereldwijd veel onrust en opstand zijn. De vrede bewaren kan nu even moeilijker zijn. Boosheid over onrechtvaardigheid vraagt om aanpassing van regels en wetten.

TWEELINGZIELEN
Tweelingzielen gaan een periode door waar ze geconfronteerd worden met diepere lagen van zichzelf. Zij kunnen bezig zijn met het bewust worden van hun schaduwkanten, doordat zij bijv. gespiegeld worden door hun tweelingziel. De communicatie tussen tweelingzielen gaat dan ook een belangrijke rol spelen tijdens deze Volle Maan. In contact met elkaar kunnen zij hun geheimen en verborgen gevoelens willen delen. Maar tevens het moeilijk vinden om het achterste van hun tong te laten zien. Daarnaast kunnen zij verborgen boodschappen geven aan elkaar via bijv. social media en telepathisch een heel sterk contact ervaren. Het telepathische contact kan zo sterk zijn, dat het moeilijk kan zijn om te aarden en kunnen zij het gevoel hebben in twee werelden te leven. Maar ook kan je twijfelen of je niet misleid wordt door jouw tweelingziel en hij/zij geen verborgen agenda heeft of iets verborgen houdt. Hierover kan je dromen of ingevingen krijgen. Ook kunnen zij dromen krijgen over hun gezamenlijke toekomst.
Er kan een afstand ontstaan, als er nog karmische relaties afgerond moeten worden of om aandacht te besteden aan onverwerkte emoties.
Wanneer tweelingzielen hun karmische relatie hebben beëindigd, kunnen zij op zoek zijn naar een nieuwe woning om een nieuwe start te maken. Of worden zij geconfronteerd met onzekerheden en angsten, die ze steeds meer gaan loslaten. In het jaar 2020 gaan er veel doorbraken komen in de situatie tussen tweelingzielen.

Fijne Volle Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com