8. okt, 2020

Hoogsensitief.

We zijn onze prachtige levens in nieuwe waarde aan het brengen. Ik noem het de Aquarius waarde. We komen in een harts verbinding met onszelf en met het leven.

De reis die we afgelegd hebben mag erkend worden. Met alles wat er zich tijdens die reis heeft voltrokken. Het goede en het ogenschijnlijk minder fraaie. Het feit dat we de reis uberhaupt zijn begonnen en de moed hadden om te komen waar we nu zijn verdient respect en erkenning. We verdienen die liefde voor ons zelf!

Ik ben daar ook mee bezig en zet steeds stappen om mezelf mijn eigen waarde terug te geven.

Zoals zo velen was ik zeer gevoelig als kind. Voor mijn ouders was dit soms heel erg lastig. Mijn moeder zei altijd: “ kind, jij komt van een andere planeet”. En dat is ook zo natuurlijk! Mijn ouders moeten af en toe grijze haren van me hebben gehad.

Mijn gevoeligheid is iets geweest waar ik zelf bang van ben geworden omdat anderen bang van mij werden. Dat is naar binnen geslagen.

Alles is goed gekomen en ik heb mijn eigen waarde daarin volledig terug gepakt! (nou ja, bijna).

Toch was het pas onlangs dat ik uit de grond van mijn hart tegen mijn 94 jarige moeder kon zeggen “ Mam, ik kan niet anders meer dan bepaalde dingen op mijn eigen manier te doen. Ik ben hoog sensitief!".  Ik had het al eens eerder gezegd, maar dan ontbrak het innerlijk geloof in mezelf en kwam het niet bij haar aan. Ik zei het binnen de context dat ik iets voor haar zou doen, maar dan wel op mijn eigen manier en niet op die van haar.

Ze is er zelf innerlijk mee aan de slag gegaan en ik vond een berichtje van haar op mijn antwoord apparaat: “Nu weet ik eindelijk wat je bent, je bent hoog sensitief. Haar woorden raakten me. En wat me nog steeds raakt op dit moment zijn de woorden die ze aan het eind van haar berichtje uitsprak: “En weet je, ik ben het eigenlijk ook”!

Mijn moeder had nog een artikeltje uit het blad ‘Mijn Geheim” voor me bewaard wat ook over hoog sensitiviteit gaat. Het thema beweegt door haar bewust zijn en we groeien nog dichter naar elkaar toe omdat we meer dan ooit durven te erkennen wie we zijn. Hoe waardevol is dit!

Doordat ik mijn eigen leven dieper in haar Aquarius waarde kies te brengen, kon ik niet anders dan vanuit mijn tenen zeggen dat ik hoog sensitief ben. Dat dit de reden is dat ik de dingen deed zoals ik ze deed en moest doen. Dat ik rebelleer wanneer ik dat voel en spreek over dingen waar mijn moeder niks mee kon of bang van was en is en mijn vader al helemaal was.

Ik ben, misschien wel voor het eerst duidelijk ZICHTBAAR geweest voor mijn moeder en hoe mooi is dan haar reactie!

Het allermooiste is misschien nog wel dat ik haar vrij heb gezet ook meer te mogen zijn wie ze is.

Mijn moeder is ook hoog sensitief. Wie eigenllijk niet? Hoog sensitief, het is maar een naam en die laten we snel weer los. Maar we weten wat er mee bedoeld wordt. En het woord geeft mijn moeder nu rust omdat ze begrijpt waar mijn gedrag mee te maken heeft gehad.

Ze schreef me na dit alles een brief op een servet. Ze was sinds de covid19 uitbraak weer gaan schrijven al had ze pijnlijke kromme vingers. En gebruikte haar mooie servetten als postpapier.

Mijn moeder is er aan toe om de planeet te gaan verlaten. Kennelijk wil ze eerst nog een aantal stappen zetten om haar eigen leven diepere betekenis te geven. Mijn dappere moeder brengt haar leven dieper in de Aquarius waarde en het mijne dus ook.

Wat ben ik dankbaar dat wij dit samen mogen doen.

De brief van mijn moeder:

Rotterdam, 3 oktober 2020

Lieve Jolanda!

Hoe gaat het met je?

Nooit geweten dat je nog een naam hebt gekregen. Jij bent hoog sensitief!

Ik weet niet of je daar nou zo blij mee moet wezen. En jij zelf ook niet hè?

Verder gaat het gewoon z’n gangetje. Hoog sensitief of niet jij blijft voor mij mijn allerliefste schat die er op deze planeet rondloopt.

Ik hou zo verschrikkelijk veel van jou daar kan geen hoog of laag tegen op.

Dat wilde ik je maar even zeggen op mijn nieuwe servet.

Ik heb verder niets nieuws meer te vertellen dan ik nu kon zeggen.

Tot de volgende keer maar weer.

Dag allerliefste lieveling.

Je weet het schat voor altijd in mijn hart.

Diep in mijn hart.

Voor altijd verbonden!!

Dag Sweety.

Knuffel van mam!!