15. mrt, 2022

Goudsbloem zaden

Met grote blijdschap deel ik u mede dat de eerste goudsbloem zaadjes hun kopje boven het maaiveld hebben durven steken!!

Je moet het maar durven in deze tijd! Moedig hoor.

Ik bedoel eerst stoppen ze je als klein kwetsbaar zaadje in het duister en je hebt je over te geven aan de elementen ... ... . Dus is de vraag krijg je te eten? Een beetje warmte? Liefde? Je moet je als zaadje echt volledig overgeven. Er zit niks anders op. De goudsboemen hebben dat durven doen!

Het zaaigoed staat op een lichte, warme plek in de huiskamer, vlakbij mijn luie stoel. En aangezien ik wel van een praatje hou, begon ik regelmatig een praatje met de opmerkelijke huisgenoten daar in hun pot met aarde. Er was ook regelmatig mooie muziek te horen. Dat heeft zeker weten een duit in het groei zakje gedaan.

Het was een vreugdevolle gedachte dat daar in die potten, in die aarde, van alles gebeurde terwijl ik er naast zat met mijn kopje thee. Soms leek het of ik ze kon horen. Dat was vast de deva, het plantwezen van de goudsbloem ... ... .

Tien maart gezaaid bij lage binnen temperatuur. Want ik hou zelf niet van warm. Ik vind ze snel.

De komkommers en courgettes blijven nog even onder de grond. Ieder zaadje heeft een eigen tijd en tempo!

De goudsbloemen willen vast en zeker snel stralen en hun geschenk als kleine zonnetjes aan het leven geven. Hup de wijde wereld in!

Wist je trouwens dat wanneer je een zaadje even in je speeksel laat liggen voor een paar minuten, dat het dan jouw DNA leest? En wanneer je de plant vraagt om genezing, hij dan precies die stoffen aan zal maken die jij mist of nodig hebt? Is de natuur geen godswonder? Net als jij!

'Fijne dag van zaaien en oogsten. Letterlijk of figuurlijk!

Jolanda
15 maart 2022