NATUURLIJKE BEVEILIGING!

Er komen twee mannen aan de deur.

"Of ik me nog veilig voel op dit moment?"

Een van de man kijkt verschrikt naar de vele insecten die af en aan vliegen in mijn zeer groene en bloemrijke tuin.

"Ik ben me van geen kwaad bewust", zeg ik.

"Vlakbij u de buurt zijn vijf inbraken geweest! "

Een beveiligings bedrijf wil graag de mensen ondersteunen om zich weer veilig te voelen. Ze doen een buurt preventie onderzoek. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ze willen natuurlijk ook graag iets aanleggen waardoor je de illusie krijgt dat je veilig in je eigen huis bent.

Ik deel dat ik me niet onveilig voel en niet in angst leef. Dat ik me ook niet verbind met de angst waar over zij praten.

Ze vinden me naïief.

Ik zeg dat er ook niks te halen is in mijn huis.

"Maar u bent toch zelf ook van waarde?", zegt een van de mannen.

Heel gevat natuurlijk. En ja, ik ben van waarde. Maar dat hoeft niet beveiligd te worden met nog meer sloten, camera's en andere valkuilen. Dat doe ik op een andere manier.

We hebben een boeiende conversatie.

De mannen voor de deur beginnen zich steeds onveiliger te voelen omdat in mijn overvloedige en zeer hoge reuzen balsemien heel veel bijen zoemen. En de reuze balsemien hangt ook aardig over de opgang naar mijn voordeur.

Kunnen we met u een afspraak in plannen om de veiligheid van uw huis eens door te nemen en waar u verbeteringen aan kunt brengen?

De mannen slaan steeds wilder om zich heen en beginnen zich ongemakkelijk te voelen daar bij de voor de voordeur.

Ik zeg gekscherend: "Kijk dat is mijn beveiliging" en wijs naar de bijen die massaal rondzoemen.

"Oh, er zit er een in mijn T-shirt", roept de kleinste man van de twee. Hij krijgt een rood gezicht en loopt zo vlug hij kan van het trapje, weg bij mijn voordeur.

Weg zijn ze.

"Mijn beveiliging werkt dus", zeg ik lachend. We lachen alle drie. Ik zwaai de mannen na met een grote glimlach van oor tot oor.

En ik roep ze na: "Moet je in de winter maar eens terug komen. Kan je zien wat voor unieke natuurlijke beveiliging ik dan heb!!

 Augustus 2021